OVERSIGT
OVER NATURLIG TEKNIK

Dette er en oversigt over, hvad vi ved, der eksisterer af naturlig teknik, og eller bruges med børn og unge, og ikke mere end det. Oversigten er ikke en reklame for de nævnte teknologier og vi garanterer hverken for deres kvalitet, funktionalitet eller for hvordan de behandler personoplysninger. Det vi har gjort, er, at påbegynde en kategorisering af de forskellige typer apps og andre teknologier vi har fundet, og videreformidle dem, der kan bruges i naturen med børn og unge. 

Kender du til teknologier vi mangler på listen, så skriv meget gerne til naturligteknik@edu.au.dk.

Citizen science, borgervidenskab eller medborgerforskning. Citizen Science handler i Danmark om, at borgere på frivillig basis hjælper forskere inden for forskellige videnskaber. Teknologi i denne kategori hjælper til indsamling og kortlægning af naturen. 

App


NaturTjek

Undersøg biodiversiteten i Danmark.

App der har til formål at undersøge, om biodiversiteten i Danmark går frem eller tilbage. Du kan bidrage ved at registrere arter og levesteder. Lær naturen bedre at kende med NaturTjek, det kræver ingen større naturkundskaber.

Tilgængelig i App Store og Google Play

Opdag Havet

App til at registrere udvalgte havdyr, havplanter og arter af tang.

Appen giver insigt i danske havområders tilstand og deres biologiske mangfoldighed. Dine registreringer indgår i samarbjede med forskere på Københavns Universitet som bidrag til viden om den danske havnatur.

Tilgængelig i App Store og Google Play

Stop-Olien

Stop-Olien er en citizen science app som hjælper Søværnets Operative Kommando med at holde styr på olieobservationer i Danmark. Med appen kan du melde olieobservationer, beskrive det og evt. vedhæfte et billede, hvorefter det bliver vurderet hvordan skaden begrænses mest muligt. 

Appen er tilgængelig i App store og Google Play.

PhenoloGIT

PhenoloGIT giver mulighed for at foretage naturvidenskabelige observationer i lokalmiljøet og samle ny data på en intuitiv og engagerende måde. Den hjælper med at sikre at eleverne erhverver komplekse forståelser for refleksion og analyse af geografiske, rumlige og matematiske datasæt, ved i fællesskab at skabe og dele ny information. Disse værktøjer og ressourcer bliver baseret – og frigivet – som open source/gratis licensressourcer, for at fremme brug og videreudvikling i de følgende år.

Naturbasen

Kortlæg den danske flora og fauna på Naturbasen.

Den danske natur vrimler med plante- og dyrearter. Med appen kan du selv registrere de arter du møder i naturen, finde information og se billeder af de allerede registrerede.

Tilgængelig i App Store og Google Play

Beach Explorer

Udforsk strandbredden langs Nordsøen.

Gå på opdageæse langs de danske kyster, og vær med til at registrere de mange interessante ting, som strander på kysten.

Tilgængelig i App Store og Google Play

iNaturalist

Identificer planter og dyr omkring dig, og kom i kontakt med naturforskere, som kan hjælpe dig med at blive klogere på naturen.

Tilgængelig i App Store og Google Play

Hjemmesider mm.


Lyden af Danmark

Formålet med Lyden af Danmark er at kortlægge de natur- og menneskeskabte lyde, som er i Danmark. Man bidrager ved at åbne hjemmesiden Lyden-af.dk og trykke på den røde knap, optag i 30 sekunder og send det afsted. Ved at indsamle lyde kan man undersøge, hvilket lydmiljø vi lever i, hvordan det ændrer sig og hvordan det kan forbedres. 

Den Digitale Natur- og Vildtpleje

Den Digitale Natur- og Vildtpleje er er undervisningsforløb, som stiller elever overfor udfordringer omhandlende biologi og geografi, i et digitalt univers bygget på Minecraft. Det handler om interaktion mellem biologi og geografi for elever i 7.-9. klasse. Ønsket er at inddrage teknologi i klasseværelset, og bruge teknologi som motivation for at komme ud i naturen. 

Opslagsværker i app form er steder, hvor man kan slå ord, beskrivelser og generel viden op om ting i naturen. 

App


PictureThis

PictureThis er en app til at identificere mere end 10.000 forskellige plater, blot ved at tage et billlede af planten igennem appen kan du få svar på hvilken plante som der er tale om. Appen kan både bruges til at identificere træer, blomster, sukkulenter, kaktus, svampe mm. 

Tilgængelig i AppStore og Google Play.

NB: appen er på engelsk

DOFs Fuglebog

Registrer alle de fugle, du møder på din vej.

App til at registrere fugle, deres størrelse, farve, placering mm. og bestem de fuglearter du ser. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

PlantSnap

Tag billeder af blomster, planter eller træer med PlantSnap, og få øjeblikkelig af vide, hvilken plante du har set.

Appens plantedatabase dækker hele verden, så du kan få information om alle de planter du møder. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

SejlSikkert

SejlSikkert er en app, som giver information om strøm- og vindforhold på havet, og opdateringer om farvandsadvarsler og skydeøvelser. Den har derudover også kort over de danske farvande med position og dynamisk zoom.

Tilgængelig i App Store og Google Play

Shelter

App med kort og information om sheltere og lejerpladser i hele Danmark.

Find en shelter på kortet og få information om faciliteter og andet ved og på lejerpladsen.

Tilgængelig i App Store og Google Play

Viltappen

Viltappen er en app som giver vejledning til pattedyr og fugle i naturen. Med appen kan man få hjælp til, hvordan man kan genkende de forskellige arter og de aftryk de efterlader i naturen. Appen giver også information om arternes udbredelse, forplantning, mad, dyrelyde og forhold til mennesker.

Tilgængelig i App Store og Google Play.

NB: Appen er på svensk

Stellarium

Stellarium app er et planetarium til din telefon. Den viser nattehimlen klart og præcist, lige som du ville se det med en kikkert eller et teleskop. Appen har også indbygget styringssensor, hvilket vil gøre det muligt at identificere stjerner ved at pege mobilen i den retning.

Tilgængelig i Google Play

Skyview

Bliv guidet i nattehimlens stjernekonstellationer. Med appen kan du let finde stjerner, planeter og stjernebilleder og fjerne galakser, og spore deres bevægelse over himlen. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

Sol og Måne

Sol og Måne app via solopgang og solnedgang, måneopgang og månenedgang for hver enkelt data, så man altid kan følge med via sin kalender. Den giver også informationer om fx månenes procentvise oplysning og hvordan solens op- og nedtider varierer når du bevæger dig i løbet af dagen.

Tilgængelig i App Store og Google Play 

Biologiordbogen

Få let og hurtigt styr på dine ord og begreber fra biologiundervisningen.

App til nemt og med højt fagligt niveau, at få styr på ord fra biologiundervisningen. Hurtig forklaring på de fagord, du møder i undervisningen i grundskolen og gymnasiet. 

Tilgængelig i Google Play

Knot 3D

Lær at binde mere end 124 forskellige knuder med din finger i Knots 3D appen. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

Naturguide

Appen giver dig det fulde overblik over Danmarks særlige naturområder.

Gå på opdagelse i den unikke natur med oversigt over alle fredede naturområder i Danmark. Appfunktionen "Naturhelten" hjælper med at passe på naturen og registrere det, du møder på din vej, uanset om det er evighedtræer. trafikdræbte dyr eller affald. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

Fugleapp

App til at genkende og udforske de forskellige danske fuglearter. Appen giver også mulighed for at udforske ved at lytte til forskellige fuglekald.

Tilgængelig i App Store og Google Play

Dyreapp

Alle pattedyr i Danmark samlet.

App til at undersøge og finde dyr og dyrespor i naturen. Se fotos og beskrivelser og sammenlign med dine egne fund. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

LeafSnap

Appen rummer et bredt udvalg af billeder af blade, blomster, frugter, bladstilke, frø og bark.

Appen hjælper med at identificere træ- og naturarter ved at billedscanne de ting, du møder i naturen. 

Tilgængelig i App Store.

Star Walk 2

Udforsk stjernehimlen med alle den planeter, astroider, kometer og stjernekonstellationer. 

Appen tager dig ud i kosmos både nat og dag ved blot at pege din smartphone mod himlen. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

Heavens Above

Heavens Above er en app, som kan bruges til at se himlem over dig på alle tider af døgnet. Hvilke satelitter er placeret over dig, hvilke radiosatelitter og hvornår spejler satelitternes sollys direkte mod dig. Alt det er noget man kan finde ud af med Heavens Above. Og det behøver ikke være nat for at bruge den.

Tilhængelig i Google Play

Appen er på engelsk

Planetarium

Denne app giver adgang til information om himmelske objekter. Man kan bl.a. se tider for stigning og transit for solen, månen og de andre planeter i vores solsystem.

Tilgængelig i Google Play

Appen er på engelsk

Hjemmesider mm.


Danske Dyr

Danskedyr.dk er en digtial undervisningsportal, hvor elever kan læse om de dyr de kender og lære mere om nye dyr i Danmark.

Portalen kan tilpasses til elevernes læseniveau, og tilbyder alt fra temaartikler til landsdækkende naturjagter efter insekter. 

Verdens Dyr

Uanset om du leder efter viden om eksotiske tigere eller arktiske pingviner, giver Verdensdyr.dk dig beskrivelser, billeder og dyrelyde over verdens mange dyrearter. Du kan også se, hvor dyrene bor henne på verdenskortet.

Hjemmesiden er primært egnet til de mindste elever i folkeskolen og voksne med interesse for dyr. 

Historisk Atlas

Historisk Atlas er en hjemmeside og en app med interaktive kort over Danmark med fortællinger fra fortiden, fredede bygninger, slagmarker og slotte. Historisk Atlas har over 100 digtiale kort lige fra gamle renæssancekort til moderne luftfotos. 

99 Arter

99arter.dk er en indsats, der har til formål at vække flere børns interesse for den danske natur og motivere til at tage ud i den. 99 arter fra den danske natur er blevet udvalgt, som alle børn og unge vil kunne lære at kende.

Oversigter i app form, som handler om hvor man kan finde råvarer i natuen, guides til hvilke råvarer man må tage, samt opskrifter og oversigter over de forskellige sæsoner.


Sanker

Saml årstidens råvarer i dit lokalområde. Appen Sanker gør det let at finde overskydende råvarer i dit lokalområde. Hvis du har et æbletræ med flere frugter end du selv kan få brugt, eller du kender til et godt offentligt område med mange bær eller nødder. I appen kan du se et kort over offentlige eller private sankeremner inden for din lokalgrænse.

Tilgængelig i App Store

Spis Naturen

Guide til naturens vilde frugter og grøntsager. 

Sammensæt en menu af sænonens råvarer og naturens frugter og grøntsager. Appen har et arkiv om de vilde råvarer, et udvalg af opskrifter og mulighed for at dele dine egne opskrifter med andre brugere. 

Tilgængelig i App Store.

Vild Mad

App til at gå på opdagelse i den spiselige danske natur.

Udforsk det danske spisekammer, gem dine yndlingssteder at gå på jagt efter natures råvarer, så du let kan finde de billeder og noter som du samler undervejs. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

Shroomi

Shroomi giver dig mere end 200 svampe på din telefon. Allesammen kan findes i den danske natur.
Appen er nem at bruge og indeholder mange forskellige spisesvampe, uspiselig svampe og giftige svampe.

Du kan læse mere om hver enkelt svamp, se billeder, beskrivelser, forvekslinger, sæson samt voksesteder.

Tilgængelig i App Store og Google Play

Bevægelses-orienterede apps har til formål at motionere og få folk i bevægelse sammen med teknologien. Bevægelses apps kan fx være løbe- og cykelruter, eller orienteringsløb mm. 

App


Cykelture

Cykelture overalt i Danmark.

App til at finde ruter til cykelturen. Kan både bruges ved mindre ture, cykelferie og mountainbike offroad ture. 

Tilgængelig i App Store

INTuGREEN

På opdagelse i interaktive oplevelsesuniverser.

App til interaktive naturoplevelser, i en bevægelse mellem virkelige og virtuelle verdner. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

AllTrails

Opdag vandre-, løbe- og cykelruter rundt om i verden.

App til at finde ruter og guide vej på vandre-, løbe- og cykelruter rundt om i verden.

Tilgængelig i App Store og Google Play

Woop

App til en række digitale spil med fokus på bevægelse, leg og oplevelser.

Giver inspiration til aktiviteter i naturen, med smag for livet som spejder. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

Natureventyr

Natureventyr er en app, som gør det sjovt og nemt at tage børn med ud i naturen. Gennem eventyr skrevet specielt til hvert område holdes børn engageret på hele gåturen. Undervejs bliver der sat gang i bevægelse og læring gennem leg og fantasi. Appen tilbyder naturruter i dit område, med eventyr som dækker både land og by. 

Vandreture

Vandreture overalt i Danmark.

App til at vise vandreture på kort, lave rutevejledninger og give informationer om tilgængelighed på ruten, fx om det er kørestols- og barnevognsegnet. 

Tilgængelig i App Store.

Endomondo

Personlig træningsassistent

App der hjælper med at få overblik over træningsruter og træningsform. Appen måler tid, afstand, hastighed, kalorieforbrænding mm. både til indendørs og udendørs brug. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

Otur

App til at formidle historie og kulturhistorie der hvor tingene faktisk skete og er i dag. 

Med appen kan du lave dine egne fortællingsruter eller følge andres, og udforske den historie som hører til det sted du går. 

Tilgængelig i App Store.

Nature Challenge

App med sjove og udfordrende opgaver i naturen. 

Som spilstyrer sammensætter du en række opgaver og spil for en gruppe spillere. Appens spil har fire temaer, som alle sætter fokus på bevægelse, samarbjede og læring om og i naturen. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

Hjemmesider mm.


Skat i Skoven

Naturen rummer mange uopdagede skatte.

Skatiskoven.dk kan du finde et udvalg af skattejagter med sjove og udfordrende opgaver. Få rutebeskrivelser, kort, beskrivelser af posternes placering og tips til ruten. 

Underholdnings eller spil apps kan let bruges som inspiration til at få børn og unge mere ud i naturen. Mange apps har kombineret leg, bevægelse og spille udfordringer. 


Munzee

Mobil skattejagt, hvor man skal finde posterne i den fysiske verden. Appen bruger QR koder og GPS tracking.

Tilgængelig i App Store og Google Play

Geocaching

Skattejagt i naturen.

App til oplevelser i naturen igennem digital skattejagt, hvor man aktivt skal ud og finde skatten i naturen.

Tilgængelig i App Store og Google Play

Jurassic World Alive

Red dinosaurerne fra endnu en udslettelse.

Gå op opdagelse i dit nabolag, indsaml forskellige arter og se dinosaurerne komme til live på din smartphone igennem augmentet reality.

Tilgængelig i App Store og Google Play

Harry Potter: Wizards Unite

Fra skaberene af Pokemon Go er nu Harry Potter: Wizards Unite. Igennem Augmented Reality kan man bevæge sig ud på en rejse i Harry Potter universet med magi i hænderne.

Tilgængelig i App Store og Google Play

Wokamon

Monster gåtur. Monstrene Wokamons er løbet tør for energi, og har brug for hjælp til at blive genopladt. Ved hvert skridt man tager får monstrene energi, som kan bruges til at fange flere og nå længere ind i Wokamon verdenen. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

GPS Quiz

Skattejagt og quiz i én app. GPS Quiz er en app, hvor man selv skaber en skattejagt, ruten og indlægger poster med quiz spørgsmål. På appen kan man se hvor posterne er placeret, og bruge appen til at finde rundt i området.

Tilgængelig i App Store og Google Play

Zombies, Run!

Løb fra zombierne!

Zombies, Run! er et løbe spil og audio eventyr, hvor hver løbetur bliver en mission hvor du skal flygte fra zombier. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

Mobilhunden

Bliv virtuel hundepasser.

Mobilhunden er en app, hvor man bliver hundeejer til en virtuel hund. Hunden skal passes ved at gå ture med den, og man kan optjene point ved at hunden mærker territorier af. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

Pokémon GO

Pokémon - du kan fange dem!

Kombiner jagten på pokemons med lærerige opgaver. Du er pokemontræner, drager ud i verden og fanger dine egne pokemons i by og natur. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

SpecTrek

Spøgelsesjagt i nabolaget.

Navigationsspil, hvor man igennem augmentet reality og GPS kan finde og fange virtuelle spørgelser i dit nabolag. 

Tilgængelig i App store og Google Play

Faglærings apps er apps med et eksplicit læringsperspektiv. Under kategorien kan man finde apps om dyr i forskellig natur, arter og planter. 

App


Dyr i sø og å

Dyrelivet i søer og åer.

App til at udforske dyrelivet i de danske søer og åer. kan bruges til at søge information, om de dyr man støder på, lære mere om dem man selv finder og om vandkvaliteten i området. 

Tilgængelig i Google Play

Skriv & Læs

Styrk børns læse- og skrivefærdigheder.

App til læringsværktøj til styrkning af læse- og skrivefærdigheder. Kan bruges af børn fra 3-års alderen til at lave deres egne bøger og lære at skrive og læse. 

Tilgængelig i App Store

Dyr i vand

Dyrelivet i vand.

App til interaktivt at finde og registrere dyrelivet i vand og ved vandbredden. Gem dine billeder, personlige noter og resultater i appen, og slå dine fund op i appens leksikon. 

Tilgængelig i Google Play

Dyr i søen

Dyrelivet i søen.

App til at finde og notere dyr, som lever i søen og ved søbredden. Kan bruges til at tage billeder, tage personlige notater og gemme resultater om ens fund. 

Tilgængelig i Google Play

Beskriv Verden

Observer og beskriv omverdenen, både inde og ude.

Beskriv Verden appen fungerer som et værktøj, hvor man igennem billeder og tekst kan tilføje information, samle, gemme og dele sine observationer og beskrivelser af verden med andre. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

Mobile Observatory

Vær altid up-to-date med tidens aktuelle himmelfænomener med dit eget mobile observatorium. Appen giver dig løbende notifikationer, så du går glip af stjernehimlens mange vidundere, uanset om der er tale om stjerneskud eller den næste solformørkelse. 

Tilgængelig i Google Play

Hjemmeside mm.


Den Digitale Ørredpatrulje

Den Digtiale Ørredpatrule er et undervisningsforløb , som er sammensat af fire delemner: vandets kredsløb, ørreden som miljøindikator, naturgenopretning og natur og samfund. Undervisningsmaterialet er bygget på Mindcraft platformen, hvor eleverne bliver stillet overfor udfordringer, de skal løse i et digtialt univers. 

Skoven i Skolen

Skoven i Skolen er et undervisningsprojekt om udeskole, som giver lærere og elever mulighed for og inspiration til at flytte undervisningen ud i skoven, til søen, kysten, det åbne land eller ind i byrummet. Hjemmesiden kan bruges til at få ideer til aktiviteter, undervisningenforløb, udeskole og skovmad. 

DGI Smartsport

DGI Smartsport er en hjemmeside, som undersøger mulighederne for at bruge apps til at skabe bevægelse. De vil lære om skoleelevers motivation for at drage smartphones ind i undervisningen, og dermed få mere bevægelse ind i undervsiningen. Formålet er at bruge teknologi til at kombinere bevægelse og læring på en anderledes og ny måde. Hjemmesiden har ligesom Naturlig Teknik en oversigt over de app de har brugt i deres undersøgelser.

Stedsbundne teknologier er knyttet til specifikke steder. De viser ruter, aktiviteter, guides og information om  særlige steder i Danmark. 

Apps


Livstræer

Livstræer er træer med særlig gavn for en lang række pattedyr, fugle, insekter og svampe i de danske skove. 

Med appen kan du foreslå livstræer, så de er beskyttet mod fældning. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

Naturlandet

Naturruter og oplevelser på Lolland-Falster. Du kan cykle, vandre, ride eller sejle ved sjælp af appens ruter. Appen guider sig til oplevelser undervejs, uanset om det er seværdigheder eller faciliteter for overnatning. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

Nationalpark Thy

Nationalpark Thy tilbyder alt fra cykelture, vandre- og fisketure, ridning og udendørs overnatning. På appen kan du finde kort og guides der viser dig vej gennem det barske landskab. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

Naturpark Vesterhavet

Guide til fortællinger om naturen og kulturhistorien i Naturpark Vesterhavet. Fortællingerne er krydrede med filmklip, lydklip, animationsvideoer, billeder, tegninger og spil. Guiden indeholder kort over naturparken, så du kan finde lige de fortællinger og ruter, som du har lyst til at vide mere om. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

Møns Klint

Bliv guidet igennem Møns Klint, og oplev ekstraordinære billeder og videoklip fra Møns Klint, samt billeder fra havbunden langs kysten. Appen har også smalet de bedste fiskesteder i omrpådet og tips fra den lokale fiskeguide. 

Tilgængelig i App Store

Den Blå Planet

Bliv klog på havdyr. App til at udforske fiskene i Den Blå Planet og deres verden. Få inofrmation om havdyrene, arkvarierne og aktivitetsprogrammet for dagen.

Tilgængelig i App Store og Google Play

Geopark Odsherred

Tidsrejse i Geopark Odsherred. Ved hjælp af 3D-grafik og augmentet reality kan du med appen rejse op til 25.000 år tilbage i siden, og igennem din smartphone opleve geoparken på en anden tid. Appen supplerer virkeligheden ved at kombinere de fysiske rammer med et 3D oplevelsesunivers.

Tilgængelig i App Store og Google Play

Trolderuterne

Kulturelt orienteringsløb med sjove konkurrencer, fortællinger og spørgsmål i et troldeunivers. Trolderuterne viser ruter på Fyn og indeholder lokale folkesagn fra området. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

Naturpark Amager

Få overblik over Amagers naturområder. Du kan finde naturguides, læse mere om parken og blive inspireret til aktiviteter og oplevelser. Naturpark Amager tilbyder bade- og fiskesteder, fuglespots og afmærkede ruter. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

Nationalpark Mols Bjerge

Få det fulde overblik over Nationalpark Mols Bjerge, hvor du kan læse om landskabet, naturen og områdets kulturhistorie. Appen giver sig adgang til vandre- og cykelruter, seværdigheder og kort til at finde rundt i naturområdet. 

Tilgægelig i App Store og Google Play

Nationalpark Skjoldungelandet

Tag på vandreture omrkring Roskilde Fjord, stå til søs med et vikingeskib, eller forsvind ind i de midtsjællandske skove med telt og sovepose. Appen hjælper til at finde digitale kort med nationalparkens udflugtsmål. besøgssteder, friluftsspots, stier, ruter og meget andet. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

Kalø Slotsruin

Tidsrejse på Kalø Slotsruin. Oplev middelalderborgen rejse sig op over ruinerne i en historisk korrekt rekonstruktion, og hør fascinerende fortællinger om dette historiske sted. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

Fjord og Bælt

Livet i de danske farvande. App til læring om forskning, udstillinger og aktiviteter i Fjord og Bælt centeret ved Kerteminde. Appens formidler centerets tilbud og aktiviteter, samt de aktuelle udstillinger. 

Atlex

Træning på Altetikeksperimentariet i Odense. App til at guide og styre træning og leg på Altetikeksperimentariet i Odense. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

Hjemmesider mm.


Den Digtiale Vandrestav

Den Digitale Vandrestav er en vandrings-fortælling ved Hanstholm Havn, hvor man på sin vandretur hører fortællinger om energiens fortid, nutid og mulige fremtid. Forskere fra Københavns IT Universitet står bag, og arbjeder med filosofien, at for at forstå vedvarende energi, må folk lære at blive påvirket af det.

NB: Den Digitale Vandrestav er ikke en app eller hjemmeside, men en stedbestemt digital oplevelse ved Hanstholm Havn.

De Glemte Kæmper

De Glemte Kæmper er en skulpturskattejagt i det fri. I områder omkring Rødovre, Hvidovre, Vallensbæk, Ishøj, Albertslund og Høje Taastrup er der gemt seks kæmpe-skulpturer, som man kan gå på jagt efter. Ved at skrive navnet på kæmpen ind i Google Maps får man en direkte placeringen til kæmpen, og kan gå på opdagelse.

Navne på De Glemte Kæmper:

  • Teddy Venlig
  • Lille Tilde
  • Oscar Under Broen
  • Sovende Louis
  • Thomas På Bjerget
  • Bakke Top Trine

Teknologiforståelses apps til kreativ teknologibrug er app, hvor man i udgangspunktet selv må ud og skabe noget. Det kan være små film, bøger, lydoptagelser mm.


HP Reveal

Oplev og skab din egen augmented reality oplevelse, og del det med dine nærmeste. Bring billeder, plakater, tegninger, fødselsdagskort og mere til live med augmented reality. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

iMovie

Rediger dine filmoptagelser med appen eller på din mac. Få overblik over dine optagelser, klip dem sammen til en film og læg både lyd, tekst og effekter ind over dine filmkreationer. 

Tilgængelig i App Store

Explain Everything

Online whiteboard app. App til interaktivt whiteboard til at skabe virtuelle samearbjeder mellem forskellige medier. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

Kamera

Brug kameraet på din mobiltelefon til at dokumentere, gemme og dele dine naturoplevelser og opdagelser. 

CoboStories

Skab din egen stop-motion film. App til at skabe sine egne stop--motion film eller bøger. Optag video og tilføj lyd, og så har du din egen stop-motion video. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

Book Creator

Skab din egen ebog. App til at lave interaktive ebøger ved brug af billeder, video, lyd, links og tegning. Kan bruges til at skabe egne fortællinger ved hjælp af ord og billeder. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

Film-X

Stopmotion app. Film-x er en app til at skabe stop-motion og animationsfilm for børn og unge.

Tilgængelig i App Store og Google Play

Filmcentralen

Filmcentralen - for de yngste er en app med samling af kortfilm til de 3-6 årige, samt ineraktive filmvørktøjer til samspil med børn og voksne.

Tilgængelig i App Store

Video

Optag og gem lyd og billeder med et videokamera eller din smartphone, så du kan dele dine naturoplevelser og optagelser med andre. 

Diktafon

Optag og genspil lyd med dikafonen. App til at optage lyd og genspille det efterfølgende. Optag og del naturlyde direkte fra telefonen. 


Vibrometer: Seismograf

Vibrometer bruger telefonens sensorer til at måle vibrationer og jorskælv, som viser en reference som en seism detektor.

Tilgængelig i App Store og Google Play.

Smart Protractor

Uanset om du er interesseret i at måle stjerner eller bakketoppe kan du med appen måde vinkeler på de ting du støder på i naturen. Appen indeholder flere funktioner til at måle vinkeler og hældninger.

Appen er tilgælgelig i App Store og Google Play

Lydmåler: Sound Meter

Lydmåler er et værktøj, som bruger telefonenes mikrofon til at måle støj volumn i decibel (dB) og viser en reference.

Tilgængelig i App Store og Google Play.

Magnifier & Microscope

Denne app omdanner din smartphone til et forstørrelsesglas og et mikroskop ved hjælp af kameraret i telefonen. Appen kan også bruges til micro kamera og fryse billeder, så de kan undersøges nærmere. 

Tilgængelig i Google Play

Lux Meter

Lux Meter er en simpel lysmåler til at måle lysmængder (lux, fc) ved at bruge lyssensoren fra din smartphone. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

Compass Galaxy

Compass Galaxy er et kompass app til søge retninger ved hjælp af en magnetisk sensor. 

Tilgængelig i Google Play.

Værktøjs apps er den type apps som bedst kan beskrives som mono-værktøjer. Det kan være forskellige måleredskaber, kompas mm.

Abonnements/licensbaserede apps er apps som ofte sælges til skoler og/eller kommuner for at tilbyde aktivitet i skoledagene eller evaluering på undervisningen, fordi der er indbygget en quiz funktion som underviserene kan fylde indhold på.


Find2Learn

Digitalt orienteringsløb. App til digitalt orienteringsløb som forener bevægelse og læring. Appen er GPS styret til rutevejledning, og det faglige indhold kan selv produceres. 

Go Play Dot

Et fysisk mobilspil, hvor man fysisk skal bevæge sig rundt for at få spillebrikken til at flytte sig, for at fange de andre spillere og være med i legen. DOT (spillebrikken) bevæger sig i forhold til GPS-koordinaterne på telefonen. 

Travel-Tales

App til at hente gåture og ruter for det område du befinder dig i. 

Når turen er hentet kan du gå til kortet og finde poster og stop undervejs. Appen bruger GPS til at følge din lokation og vise vej til den næste post. 

Tilgængelig i App Store og Google Play.

Loquiz

Skab dit eget spil til mobilen til dit næste arrangement. Glæder både indendøres og udendørs. Vælg den placering, hvor spillet skal foregå, og vælg selv om det skal være quiz, gårder, puslespil eller andre team-building opgaver.

Tilgændelig i App Store og Google Play

Move2Know

Kulturelt orienteringsløb som forener bevægelse og læring i naturen og dine nærområder. Appen byder på indhold, forløb og aktiviteter med fagligt stof til alle grundskolens klassetrin. 

Mapop

Naturruter med poster.

App til digitalt at designe naturruter med poster, som man skal følge, finde og løse. Posterne kan bestå af alt fra billeder, video, tekst, quiz og meget mere. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

PlayingMondo

PlayingMondo er en virtuel legeplads med spil og sjove aktiviteter skabt af professionelle og amatører fra hele verden. Spillene kan være alt fra at fange farlige monstre, til quiz spil med flere deltagere. Man kan også selv skabe sine egne spil i appen, som andre deltagere kan få glæde af. 

Tilgængelig i App Store og Google Play.

Body Mind Team Play

Body Mind Team Play er et spil som bruger augmented reality og GPS positioner. I spillet kan man bevæge sig rundt i et virtuelt spille univers, hvor man skiftevis skal svare på spørgsmål, og kæmpe mod mytologiske figurer som kommer frem i landskabet via augmented reality.

Tilgængelig i App Store og Google Play.

Medieplaforme som Skoletube og Børnetube er også abbonemensbaserede, og det er ofte kommuner, der køber tjenesterne til deres grundskoler og dagsinstitutioner. 


Børnetube

Medietilbud til dagsinstitutioner. App hvor børn og pædagoger i samspil kan producere animationer, film, lydklip mm. på de devices som er til rådighed i institutionen. Børnetube fungerer også som en ressourcekanal, som giver adgang til allerede eksisterende digitalt indhold. 

Skoletube

Hjemmesiden samler en række kreative digtiale værktøjer, som er uarbejdet til læring og undervisning. Hjemmesiden kan bruges i undervisningen og tilbyder alt fra tegneserieproduktion til videoredigering og animationsværktøjer. 

Denne kategori er lidt anderledes, da den skal kunne rumme de teknologier som måske kan bruges via telefoner, tablets eller computere, men som i højere grad end de øvrige kategorier er fysisk håndgribelige teknologier, som vi ser blive brugt af børn og unge udendørs.


Snake Scope

Snake Scope er et kamera, som kan bruges til at filme ned i fx slangehuller, så man kan opdage hvad der gemmer sin under overfladen. Kameraret er placeret med et lys for enden af en lang bevægedygtig slange, som kan kobles til en computer eller en indbygget skærm.

Drone

Droner kan bruges til at flyve med, så man kan se naturen for oven. På dronen er placeret et kamera, som giver billeder af hvad man flyver over. 

Metaldetektor

Metaldetektorer bruges til at søge efter metaller i naturen. 

Flagermusdetektor

En flagermusdetektor transformerer flagremusenes højfrekvente lyde, så vi kan høre lydene. Den optager flagrermusenes skrig, hvorefter den nedsætter frekvensen af lyden og afspiller den i en form for langsom gengivelse, så vi kan høre den.

EL Løbehjul

EL Løbehjul er tilgængelig til leje rundt om i de større byer i Danmark. Man lejer løbehjulet via en app og en kode som står på det enkelte løbehjul, og derefter kan man bevæge sig ud i naturen.

Ifølge lovgivning skal man være 15 år (nogle har krav om 18 år) for at leje et løbehjul, have lys på og det må kun køre på cykelstierne. 

Navn på apps og ydereligere information og krav findes på de enkelte løbehjul.