OVERSIGT OVER NATURLIG TEKNIK

Dette er en oversigt over, hvad vi ved der eksisterer af naturlig teknik, og eller bruges med børn og unge, og ikke mere end det. Oversigten er ikke en reklame for de nævnte teknologier og vi garanterer hverken for deres kvalitet, funktionalitet eller for

Dette er en oversigt over teknologi, som bruges af eller med børn og unge. Vi videreformidler de teknologier, der bruges i naturen med børn og unge. Oversigten er ikke en reklame for de nævnte teknologier. Vi garanterer hverken for kvalitet, funktionalitet, eller for håndteringen af personoplysninger. Du kan læse mere om, hvordan vi kategoriserer de forskellige typer apps og teknologier i vores rapporter og videnskabelige artikler. 

Kender du til teknologier, vi mangler på listen, så skriv meget gerne til naturligteknik@edu.au.dk.

 

Borgervidenskab

Citizen science, borgervidenskab eller medborgerforskning. Citizen Science handler i Danmark om, at borgere på frivillig basis hjælper forskere inden for forskellige videnskaber. Teknologi i denne kategori hjælper til indsamling og kortlægning af naturen. 

App


eBird

Appen eBird bruges til at registrere og optage de fugle du møder i naturen. Registrerer du en fugl bliver det delt i eBirds globale online database, så der kan indsamles data om, hvilke fugle som findes hvor. I appen kan du se andres fuglefund og se en oversigt over, hvor mange og hvilke fugle du selv har registreret. 

Tilgængelig i App Store og Google Play.

Mapillary

Appen Mapillary er en kortlægningsapp, hvor man ved hjælp af billeder taget på sin smartphone igennem appen, er med til at lave visuelle kortlægninger af områder, med flere detaljer end man kan finde på almindelig kort. Appen fungerer ved, at man åbner appen, optager sin gåtur igennem appen, hvor den automatisk tager billeder og identificerer, hvad man ser på sin vej. Kan evt. også bruges på cykel- og køreture med GoPro kamera. 

Appen er på engelsk og er tilgængelig i App Store og Google Play. 

Marine Tracker

Med Marine Tracker kan du se nuværende observationer af marsvin og lave nye reporter med observationer direkte i appen. Denne app er beregnet til forskning for at spore havliv i Danmarks farvand.

Appen fås til iPhone og Android.

Arter

Med Arters feltapp kan du registrere arter, når du finder dem i naturen. Hvis du er offline eller har dårlig internetforbindelse, vil appen sørge for at gemme dine fund og indsende dem, når du igen har god forbindelse.

Arters feltapp er knyttet til hjemmesiden for Arter, arter.dk.

Appen er ikke fuldt udbygget, og den vil med tiden få flere funktioner. De primære funktioner i den nuværende version er at kunne indberette egne fund, mens du står ude i naturen samt at kunne se fund i nærheden af din position.

Naturbasen

Kortlæg den danske flora og fauna på Naturbasen.

Den danske natur vrimler med plante- og dyrearter. Med appen kan du selv registrere de arter, du møder i naturen, finde information og se billeder af hvad der allerede er registreret.

Tilgængelig i App Store og Google Play.

Beach Explorer

Udforsk strandbredden langs Nordsøen.

Gå på opdagelse langs de danske kyster, og vær med til at registrere de mange interessante ting, som strander på kysten.

Tilgængelig i App Store og Google Play

iNaturalist

Engelsksproget og international app der kan bruges til at identificere planter og dyr omkring dig. Man kan dele sine observationer med et stort internationalt netværk og få feedback på sine gæt på, hvad man har fundet. Således kan man gennem denne app udforske og komme i kontakt med naturforskere, som kan hjælpe en med at blive klogere på naturen.

Tilgængelig i App Store og Google Play.

Havmiljøvogter

Havmiljøvogter er en citizen science-app tilknyttet Søværnets kampagne ved samme navn, som hjælper dig med at samle og registrere havaffald. Med appen kan du melde havaffalds- eller olieobservationer, beskrive dem og evt. vedhæfte et billede, så skaden kan vurderes. Desuden kan du nemt bestille affaldsposer for selv at bidrage til bevarelsen af de danske strande.

Appen er tilgængelig i App Store og Google Play.

Hjemmesider mm.


Fynske Insekter

Fynske Insekter undersøger og registrerer insektfaunaen specielt for faunadistrikt Fyn. Foreningen arbejder med beskyttelse og bevarelse af den biologiske mangfoldighed ved at arbejde for bevarelse af levestederne
så insekterne fortsat kan leve i den fynske natur. Databasen InsektObs er skabt for observationer af insekter på Fyn. Ved at oprette en bruger, kan man selv deltage i registreringen.

Opslagsværker i app form er steder, hvor man kan slå ord, beskrivelser og generel viden op om ting i naturen. 

App


PictureThis

PictureThis er en app til at identificere mere end 10.000 forskellige planter, blot ved at tage et billlede af planten igennem appen kan du få svar på hvilken plante, der er tale om. Appen kan både bruges til at identificere træer, blomster, sukkulenter, kaktus, svampe mm. 

Tilgængelig i AppStore og Google Play.

NB: appen er på engelsk

DOFs Fuglebog

Registrer alle de fugle, du møder på din vej.

App til at registrere fugle, deres størrelse, farve, placering mm. og bestem de fuglearter du ser. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

PlantSnap

Tag billeder af blomster, planter eller træer med PlantSnap, og få øjeblikkelig at vide, hvilken plante du har set.

Appens plantedatabase dækker hele verden, så du kan få information om alle de planter du møder. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

SejlSikkert

SejlSikkert er en app, som giver information om strøm- og vindforhold på havet, og opdateringer om farvandsadvarsler og skydeøvelser. Den har derudover også kort over de danske farvande med position og dynamisk zoom.

Tilgængelig i App Store og Google Play

Shelter

App med kort og information om sheltere og lejrpladser i hele Danmark.

Find en shelter på kortet og få information om faciliteter og andet ved og på lejerpladsen.

Tilgængelig i App Store og Google Play

UlveApp

Ulven er kommet til Danmark. 

Følg med i obervationerne af ulve i Danmark. Er du så heldig selv at se en ulv, så kan du sende en besked eller et foto med stedangivelse fra denne app og din observation kan måske komme med i det danske ulveatlas, udgivet af Naturhistorisk Museum i Aarhus. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

Viltappen

Viltappen er en app som giver vejledning til pattedyr og fugle i naturen. Med appen kan man få hjælp til, hvordan man kan genkende de forskellige arter og de aftryk de efterlader i naturen. Appen giver også information om arternes udbredelse, forplantning, mad, dyrelyde og forhold til mennesker.

Tilgængelig i App Store og Google Play.

NB: Appen er på svensk

Stellarium

Stellarium app er et planetarium til din telefon. Den viser nattehimlen klart og præcist, lige som du ville se det med en kikkert eller et teleskop. Appen har også indbygget styringssensor, hvilket vil gøre det muligt at identificere stjerner ved at pege mobilen i den retning.

Tilgængelig i Google Play og App Store

Skyview

Bliv guidet i nattehimlens stjernekonstellationer. Med appen kan du let finde stjerner, planeter, stjernebilleder og fjerne galakser samt spore deres bevægelse over himlen. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

Sun Position Sunrise & Sunset

Appen viser solopgang og solnedgang, måneopgang og månenedgang for hver enkelt dag, så man altid kan følge med via sin kalender. Den giver også informationer om fx månenes procentvise oplysning og tillader dig at se solens gang på himlen ved at bruge kameraet. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

Solar Walk Lite - Planetarium

Med Solar Walk Lite kan du udforske en 3D model af solsystemet. I appen finder du informationer om planeter, måner og kometer, deres placering på forskellige tidspunkter, deres opbygning mm. gennem smukke grafikker. Appen giver desuden notifikationer om astronomiske begivenheder. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

Sommerfuglejagten

Appen giver dig det fulde overblik over Danmarks 73 smukke dagsommerfugle, og giver både mulighed for at dokumentere egne sommerfugleobservationer og se andres sommerfugleregistreringer.

Tilgængelig i App Store og Google Play

Naturspot

Naturspot er en app, som viser vej til gratis naturoplevelser i hele Danmark. Appen fungerer igennem de mange kulturtilbud som Naturstyrelsen tilbyder. I Appen kan man bl.a. finde: overnatning, ved vandet, vinterlege, ruter og motion, mm. Filtrer din søgning i appen, til fx at det skal være børnevenligt, eller barnevognsegnet og find lige den gratis naturoplevelse du drømmer om. 

Appen er tilgængelig i App Store, og koster 25 kr. at hente.

Biologiordbogen

Få let og hurtigt styr på dine ord og begreber fra biologiundervisningen.

App til nemt og med højt fagligt niveau, at få styr på ord fra biologiundervisningen. Hurtig forklaring på de fagord, du møder i undervisningen i grundskolen og gymnasiet. 

Tilgængelig i Google Play

Knots 3D

Lær at binde mere end 124 forskellige knuder med din finger i Knots 3D-appen. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

Naturguide

Appen giver dig det fulde overblik over Danmarks særlige naturområder.

Gå på opdagelse i den unikke natur med oversigt over alle fredede naturområder i Danmark. Appfunktionen "Naturhelten" hjælper med at passe på naturen og registrere det, du møder på din vej, uanset om det er evighedtræer, trafikdræbte dyr eller affald. 

Tilgængelig i App Store

Seek

Brug billedgenkendelse til at identificere planterne og dyrene omkring dig. Optjen mærker når du finder forskellige typer fugle, padder, planter og svampe. 

Tilgængelig i App Store og Google Play.

Strand Detektor

Appen er et opslagsværk med over 100 typiske dyr og planter og andre ting, der kan findes på stranden. Appen giver mulighed for genkendelse af mange af de ting, man kan finde på stranden, og en strand kan rumme mere end bare sand og vand. 

Tilgængelig i App Store

Fugleapp

App til at genkende og udforske de forskellige danske fuglearter. Appen giver også mulighed for at udforske ved at lytte til forskellige fuglekald.

Tilgængelig i App Store og Google Play

Dyreapp

Alle pattedyr i Danmark samlet.

App til at undersøge og finde dyr og dyrespor i naturen. Se fotos og beskrivelser og sammenlign med dine egne fund. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

LeafSnap

Appen rummer et bredt udvalg af billeder af blade, blomster, frugter, bladstilke, frø og bark.

Appen hjælper med at identificere træ- og naturarter ved at billedscanne de ting, du møder i naturen. 

Tilgængelig i App Store og Google Play.

Star Walk 2

Udforsk stjernehimlen med alle dens planeter, astroider, kometer og stjernekonstellationer. 

Appen tager dig ud i kosmos både nat og dag ved blot at pege din smartphone mod himlen. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

Heavens Above

Heavens Above er en app, som kan bruges til at se himlem over dig på alle tider af døgnet. Hvilke satelitter er placeret over dig, hvilke radiosatelitter og hvornår spejler satelitternes sollys direkte mod dig. Alt det er noget man kan finde ud af med Heavens Above. Og det behøver ikke være nat for at bruge den.

Tilhængelig i Google Play

Appen er på engelsk

Fuglebingo

Fuglebingo er et naturspil for både naturelskere, fugleinteresserede og nybegyndere, hvor man dyster om at spotte fugle og andre dyr i den danske natur. I spiller får man point efter hvor sjælden arten er, og hvor og hvornår, man har spottet den. Spillet er let at gå til og kræver ikke en udbredt fugleviden på forhånd. I spillet kan man også følge med i, hvilke arter andre har spottet og derigennem få viden om nye arter. 

Appen er tilgængelig i App Store og Google Play.

FLORA - app om Danmarks vilde planter

FLORA er en gratis app til alle, der vil lære nyt eller mere om blomster, træer og frugter i den danske natur. Især til nybegyndere, familier og børn, som gerne vil på opdagelse i naturen.

Appen beskriver de mest almindelige og mest udbredte vækster, som findes omkring os, lige fra de uanseelige lav- og mosarter over de smukke blomster og buske til de store træer.

App’en er nem at bruge. Vælg, om du vil finde en plante ud fra navn, farve, stængeltype, blomsterstand eller bladets form. Eller gå ind på sammenligningstavlerne og sammenlign med det bær, du selv står og kigger på.

Hjemmesider mm.


Danske Dyr

Danskedyr.dk er en digtial undervisningsportal, hvor elever kan læse om de dyr de kender og lære mere om nye dyr i Danmark.

Portalen kan tilpasses til elevernes læseniveau, og tilbyder alt fra temaartikler til landsdækkende naturjagter efter insekter. 

Verdens Dyr

Uanset om du leder efter viden om eksotiske tigere eller arktiske pingviner, giver Verdensdyr.dk dig beskrivelser, billeder og dyrelyde over verdens mange dyrearter. Du kan også se, hvor dyrene bor henne på verdenskortet.

Hjemmesiden er primært egnet til de mindste elever i folkeskolen og voksne med interesse for dyr. 

Historisk Atlas

Historisk Atlas er en hjemmeside og en app med interaktive kort over Danmark med fortællinger fra fortiden, fredede bygninger, slagmarker og slotte. Historisk Atlas har over 100 digtiale kort lige fra gamle renæssancekort til moderne luftfotos. 

99 Arter

99arter.dk er en indsats, der har til formål at vække flere børns interesse for den danske natur og motivere til at tage ud i den. 99 arter fra den danske natur er blevet udvalgt, som alle børn og unge vil kunne lære at kende.

Udinaturen.dk

Udinaturen.dk er en hjemmeside, hvor et kort samler de tilbud, som findes, ude i den danske natur. Heriblandt foreligger friluftstilbud, og der er mulighed for at man selv kan bidrage med tilbud. 

Oversigter i app form, som handler om, hvor man kan finde råvarer i natuen, guides til hvilke råvarer man må tage, samt opskrifter og oversigter over de forskellige sæsoner.


Spis Naturen

Guide til naturens vilde frugter og grøntsager. 

Sammensæt en menu af sænonens råvarer og naturens frugter og grøntsager. Appen har et arkiv om de vilde råvarer, et udvalg af opskrifter og mulighed for at dele dine egne opskrifter med andre brugere. 

Tilgængelig i App Store.

Danmarks Svampeatlas

Med svampeatlas appen kan man finde ud af hvilke svampearter der er fundet i nærheden af dig. Man kan få artsforslag vha. billedgenkendelses teknologi. Indrapporter dine fund så de kan blive kommenteret og vurderet af Danmarks førende svampeeksperter. Find og se detaljerede beskrivelser og billeder af mere end 3000 danske svampearter. Man kan lave sin egen digitale svampebog til offline brug, så man altid kan tjekke sine favoritter i felten. 

Tilgængelig i App Store og Google Play.

Vild Mad

App til at gå på opdagelse i den spiselige danske natur.

Udforsk det danske spisekammer, gem dine yndlingssteder at gå på jagt efter natures råvarer, så du let kan finde de billeder og noter som du samler undervejs. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

Shroomi

Shroomi giver dig mere end 200 svampe på din telefon. Allesammen kan findes i den danske natur.
Appen er nem at bruge og indeholder mange forskellige spisesvampe, uspiselig svampe og giftige svampe.

Du kan læse mere om hver enkelt svamp, se billeder, beskrivelser, forvekslinger, sæson samt voksesteder.

Tilgængelig i App Store og Google Play

Bevægelses-orienterede apps har til formål at motionere og få folk i bevægelse sammen med teknologien. Bevægelses apps kan fx være løbe- og cykelruter, eller orienteringsløb mm. 

App


Cykelture

Cykelture overalt i Danmark.

App til at finde ruter til cykelturen. Kan både bruges ved mindre ture, cykelferie og mountainbike offroad ture. 

Tilgængelig i App Store

AllTrails

Opdag vandre-, løbe- og cykelruter rundt om i verden.

App hjælper til finde ruter og guide dig på vej på vandre-, løbe- og cykelruter.

Tilgængelig i App Store og Google Play

Woop

App til en række digitale spil med fokus på bevægelse, leg og oplevelser.

Giver inspiration til aktiviteter i naturen, med smag for livet som spejder. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

Natureventyr

Natureventyr er en app, som gør det sjovt og nemt at tage børn med ud i naturen. Gennem eventyr skrevet specielt til hvert område holdes børn engageret på hele gåturen. Undervejs bliver der sat gang i bevægelse og læring gennem leg og fantasi. Appen tilbyder naturruter i dit område, med eventyr som dækker både land og by. Tilgængelig i App Store og Google Play. 

O-Track

O-Track er en orienteringsløbs app, som hjælper til både at finde ruter, guide igennem ruterne og analysere og sammenligne med andre orienteringsløbere.

Tilgængelig i App Store og Google Play.

Pikmin Bloom

Skab din egen Pikmin, du kan tage med på gåture. Få din Pikmin og verden omkring dig til at gro, når du går. Samtidig kan man gemme minder, mens man går tur. Uanset om du går en kort eller lang tur, kan du tage din Pikmin med på eventyr og se verden vokse. Ideel for børn, der går tur med deres forældre.

Tilgængelig i App Store og Google Play.

Vandreture

Vandreture overalt i Danmark.

App til at vise vandreture på kort, lave rutevejledninger og give informationer om tilgængelighed på ruten, fx om det er kørestols- og barnevognsegnet. 

Tilgængelig i App Store.

Nature Challenge

App med sjove og udfordrende opgaver i naturen. 

Som spilstyrer sammensætter du en række opgaver og spil for en gruppe spillere. Appens spil har fire temaer, som alle sætter fokus på bevægelse, samarbjede og læring om og i naturen. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

Zombies, Run!

Løb fra zombierne!

Zombies, Run! er et løbespil og audioeventyr, hvor hver løbetur bliver en mission, hvor du skal flygte fra zombier. 

Tilgængelig i App Store og Google Play.

DGI Trænerguiden

DGI Trænerguiden er en app, som hjælper med både inspiration og udvikling inden for træning. Appen kommer med forslag til øvelser både via video og tekst. Man kan indstille appen til at passe til ens alder og træningsniveau, så du får den bedste oplevelse. 

Appen er gratis og tilgængelig i App Store og Google Play.

Vestkysten

Appen er din officielle online rejseguide, der inspirerer og viser vej til Vestkystens oplevelser, ruter og attraktioner. Her kan du finde netop de oplevelser der passer til dine interesser – alt fra de store attraktioner til de små skjulte perler. Samtidig finder du praktisk information, som du kan have behov for som gæst.  

Tilgængelig i App Store og Google Play.

Hjemmesider mm.


Skat i Skoven

Naturen rummer mange uopdagede skatte.

Skatiskoven.dk kan du finde et udvalg af skattejagter med sjove og udfordrende opgaver. Få rutebeskrivelser, kort, beskrivelser af posternes placering og tips til ruten. 

DGI Smartsport

DGI Smartsport er en hjemmeside, som undersøger mulighederne for at bruge apps til at skabe bevægelse. De vil lære om skoleelevers motivation for at drage smartphones ind i undervisningen, og dermed få mere bevægelse ind i undervsiningen. Formålet er at bruge teknologi til at kombinere bevægelse og læring på en anderledes og ny måde. Hjemmesiden har ligesom Naturlig Teknik en oversigt over de app de har brugt i deres undersøgelser.

Underholdnings- eller spil-apps kan let bruges som inspiration til at få børn og unge mere ud i naturen. Mange apps har kombineret leg, bevægelse og spil-udfordringer. 

Apps


Munzee

Mobil skattejagt, hvor man skal finde posterne i den fysiske verden. Appen bruger QR koder og GPS tracking.

Tilgængelig i App Store og Google Play

Geocaching

Skattejagt i naturen.

App til oplevelser i naturen igennem digital skattejagt, hvor man aktivt skal ud og finde skatten i naturen.

Tilgængelig i App Store og Google Play

Jurassic World Alive

Red dinosaurerne fra endnu en udslettelse.

Gå op opdagelse i dit nabolag, indsaml forskellige arter og se dinosaurerne komme til live på din smartphone igennem augmented reality.

Tilgængelig i App Store og Google Play

BLOCKVERSE: WrldCraft

BLOCKVERSE: WrldCraft er et byggespil, hvor man igennem Augmented Reality kan bygge på sin smartphone, men med baggrund som den virkelige verden. Appen tillader at man kan bygge sammen med andre, lige hvor og hvad man ønsker. Efter man har bygget noget i spillet er det gemt på denne lokation, så andre som besøger det samme sted vil kunne se ens byggeri. 

Appen er på engelsk og er tilgængelig i Google Play. 

Neyon Clash

Appen Neyon Clash er lokationsbaseret realtids spil, hvor man ved at bevæge sig rundt blandt andre deltagere i den virkelige verden, bevæger sig i appen, og på den måde deltager i et paintball/lazergame inspireret spil. Spillet går ud på, at man løber rundt i grønne områder eller parker, sammen med de andre deltagere, og ved at komme tæt nok på kan ramme sine medspillere med digital maling. 

Appen er tilgængelig i Google Play. 

The Witcher: Monster Slayer

The Witcher: Monster Slayer er et forstærket-reality udforskelsesspil, der udfordrer dig til at blive en elite monsterjæger. Mens du udforsker den virkelige verden omkring dig, vil hvert skridt tage dig dybere ind i et mørkt fantasieventyr.

Spillet er tilgængeligt i App Store og Google Play.

Pokémon GO

Pokémon - du kan fange dem!

Kombiner jagten på pokemons med lærerige opgaver. Du er pokemontræner, drager ud i verden og fanger dine egne pokemons i by og natur. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

SpecTrek

Spøgelsesjagt i nabolaget.

Navigationsspil, hvor man igennem augmented reality og GPS kan finde og fange virtuelle spørgelser i dit nabolag. 

Tilgængelig i Google Play

Actionbound

Actionbound er en digital skattejagt, hvor man kan lave interaktive opdagelsesstier. Der er mulighed for at lave sine egne digitale tidslinjer, der består af begivenheder eller steder ved brug af GPS-funktionen.

Tilgængelig på Google Play og App Store.

 
 
 
 

Ingress Prime

Ingress Prime er en scanner, der omdanner den virkelige verden til et spil med mystik, intriger og konkurrence.. Formålet er at redde verden igennem alliancer, samarbejde og strategisk tænkning.

Tilgængelig på Google Play og App Store.

Orna

Orna er et lokationsbaseret spil, hvor man ved at bevæge sig rundt i den virkelige verden aktiverer spillet Orna, hvor man igennem magiske figurer og væsner, kan finde våben, gå på opdagelse i Orna verdenen og dyste mod sine medspillere. 

Appen er tilgængelig i App Store og Google Play.

Hjemmesider mm.


GPS Quiz

hjemmesiden kan du lave quiz-poster til f.eks. orienteringsløb. Tilføj billeder, tiebreaker-spørgsmål, og del koden til quizzen med de deltagende. For at spille bruger man telefonen og browser-appen play.gpsquiz.com. Appen kræver adgang til gps-placering for at udløse posterne. 

Faglæringsapps er apps med et eksplicit læringsperspektiv. Under kategorien kan man finde apps om dyr i forskellig natur, arter og planter. 

App


Arduino Science Journal

Aruduino Science Journal er en gratis digital notesbog, som bl.a. kan bruges til at måle lys, lyd, acceleration, lufttryk mm. igennem din mobils indbyggede sensorer. Brug notesbog-appen til at tage noter og billede dokumentere dine videnskabelige eksperimenter.  

Tilgængelig i App Store og Google Play.

PhenoloGIT

PhenoloGIT giver mulighed for at foretage naturvidenskabelige observationer i lokalmiljøet og samle ny data på en intuitiv og engagerende måde. Den hjælper med at sikre at eleverne erhverver komplekse forståelser for refleksion og analyse af geografiske, rumlige og matematiske datasæt, ved i fællesskab at skabe og dele ny information. Disse værktøjer og ressourcer bliver baseret – og frigivet – som open source/gratis licensressourcer, for at fremme brug og videreudvikling i de følgende år.

Tilgængelig i Google Play

Beskriv Verden

Observer og beskriv omverdenen - både inde og ude.

Beskriv Verden appen fungerer som et værktøj, hvor man igennem billeder og tekst kan tilføje information, samle, gemme og dele sine observationer og beskrivelser af verden med andre. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

Mobile Observatory

Vær altid up-to-date med tidens aktuelle himmelfænomener med dit eget mobile observatorium. Appen giver dig løbende notifikationer, så du ikke går glip af stjernehimlens mange vidundere, uanset om der er tale om stjerneskud eller den næste solformørkelse. 

Tilgængelig i Google Play

Hjemmeside mm.


Den Digitale Natur- og Vildtpleje

Den Digitale Natur- og Vildtpleje er et undervisningsforløb, som stiller elever overfor udfordringer omhandlende biologi og geografi i et digitalt univers bygget på Minecraft. Det handler om interaktion mellem biologi og geografi for elever i 7.-9. klasse. Ønsket er at inddrage teknologi i klasseværelset, og bruge teknologi som motivation for at komme ud i naturen. 

Den Digitale Ørredpatrulje

Den Digtiale Ørredpatrulje er et undervisningsforløb, som er sammensat af fire delemner: vandets kredsløb, ørreden som miljøindikator, naturgenopretning og natur og samfund. Undervisningsmaterialet er bygget på Minecraft platformen, hvor eleverne bliver stillet overfor udfordringer de skal løse i et digtialt univers. 

Skoven i Skolen

Skoven i Skolen er et undervisningsprojekt om udeskole, som giver lærere og elever mulighed for og inspiration til at flytte undervisningen ud i skoven, til søen, kysten, det åbne land eller ind i byrummet. Hjemmesiden kan bruges til at få ideer til aktiviteter, undervisningenforløb, udeskole og skovmad. 

Ice Frontiers

Undervisningsværktøjet ICE FRONTIERS er skabt af Statens Naturhistoriske Museum, der giver danske og grønlandske gymnasieelever mulighed for at gå i forskernes fodspor ved selv at undersøge og opmåle grønlandske gletsjere på både gamle flyfotos og moderne satellitbilleder. På den måde bliver klimaforandringerne noget meget konkret.

Stedsbundne teknologier er knyttet til specifikke steder. De viser ruter, aktiviteter, guides og information om  særlige steder i Danmark. 

Apps


Naturlandet Lolland-Falster

Naturruter og -oplevelser på Lolland-Falster. Du kan cykle, vandre, ride eller sejle ved hjælp af appens ruter. Appen guider dig til oplevelser undervejs, uanset om det er seværdigheder eller faciliteter for overnatning. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

Nationalpark Thy

Nationalpark Thy tilbyder alt fra cykelture, vandre- og fisketure, ridning og udendørs overnatning. På appen kan du finde kort og guides, der viser dig vej gennem det barske landskab. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

Den Blå Planet

Bliv klog på havdyr. App til at udforske fiskene i Den Blå Planet og deres verden. Få information om havdyrene, arkvarierne og aktivitetsprogrammet for dagen.

Tilgængelig i App Store og Google Play

Geopark Odsherred

Tidsrejse i Geopark Odsherred. Ved hjælp af 3D-grafik og augmented reality kan du med appen rejse op til 25.000 år tilbage i tiden, og igennem din smartphone opleve geoparken på en anden tid. Appen supplerer virkeligheden ved at kombinere de fysiske rammer med et 3D oplevelsesunivers.

Tilgængelig i App Store og Google Play

Nationalpark Vadehavet

Med appen Nationalpark Vadehavet kan du finde vej i Vadehavets natur og kulturlandskab. Nationalpark Vadehavet er Danmarks største nationalpark, og appen kan hjælpe dig med at finde ruter både til gående, cyklende, i bil og i båd. Appen guider også til seværdigheder og aktiviteter som fx skattejagter og quiz-spørgsmål. I appen kan man fører logbog over, hvad man oplever på sin tur - både via billeder og tekst. 

Appen er tilgængelig i App Store og Google Play.

Istidsruten

Istidsruten er en kombineret cykel- og oplevelsesrute fordelt på fem etaper, fem forskellige steder på Midt- og Nordvestsjælland. I appen kan man se, hvordan is har formet landskaber og bevæge sig rundt i det område, som engang var ovedækket af isen fra nord. Istidens formgivning af landskaber skaber unikke historiefortællinger, som man kan opleve på den 390 kilometer lange rute.

Appen Istidsruten er en navigations app, som giver rutevejledninger og oversigter over overnatningsmuligheder og spisesteder på ruten. For at få den fulde oplevelse med historiefortælling på ruten skal man bruge appen Tidslommen.

Appen er tilgængelig i App Store og Google Play. 

Sagnlandet Lejre

Sagnlandet Lejre tilbyder spændende indhold. Som besøgende kan du læse mere omkring stederne eller lytte til lydguides. Hvis du besøger Sagnlandet Lejre sammen med andre, kan du benytte dig af Samlyt, som sørger for, at du kan lytte til lydguides samtidig.

Appen er tilgængelig i App Store og Google Play

Useeum

Useeum er en fælles app, der samler museumsoplevelserne i en app, og giver adgang til et væld af oplevelser. I Useeum kan man både afprøve en række spændende spil og opleve levende museumsfortællinger, der bygger på lyd-, billede- og tekstguides. Den kan bruges af børn, unge eller voksne, der har bevaret deres barnesjæl. 

Tilgængelig i Google Play og App Store. 

Trolderuterne

Kulturelt orienteringsløb med sjove konkurrencer, fortællinger og spørgsmål i et troldeunivers. Trolderuterne viser ruter flere steder i landet og indeholder lokale folkesagn fra områderne. 

Tilgængelig i Google Play

Naturpark Amager

Få overblik over Amagers naturområder. Du kan finde naturguides, læse mere om parken og blive inspireret til aktiviteter og oplevelser. Naturpark Amager tilbyder bade- og fiskesteder, fuglespots og afmærkede ruter. 

Tilgængelig i App Store

Nationalpark Mols Bjerge

Få det fulde overblik over Nationalpark Mols Bjerge, hvor du kan læse om landskabet, naturen og områdets kulturhistorie. Appen giver sig adgang til vandre- og cykelruter, seværdigheder og kort til at finde rundt i naturområdet. 

Tilgægelig i App Store og Google Play

Nationalpark Skjoldungelandet

Tag på vandreture omrkring Roskilde Fjord, stå til søs med et vikingeskib, eller forsvind ind i de midtsjællandske skove med telt og sovepose. Appen hjælper til at finde digitale kort med nationalparkens udflugtsmål. besøgssteder, friluftsspots, stier, ruter og meget andet. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

NaturSkatten

Hvis du elsker en god skattejagt, så er NaturSkatten lige noget for dig! Det særligt designede naturskattekort til mobilen indeholder 7 skatte, som du skal finde på tid. På  ruterne fører App'en dig nærmere skattene, mens du løser sjove opgaver og hører historier om områdets mange skatte. Ved hver skat åbenbares sjove informationer, quizspørgsmål og "levende" grafik om lige netop det natursted, du har nået.  

Tilgængelig i App Store

Højmosen i Horreby Lyng

Oplev højmosen i Horreby Lyng på Falster på en tidsrejse i gennem tre tidslige nedslag:
14.000 år siden - Sidste istid
235 år f. Kr. - Jernalderen
År 1943 Tørvegravning.

Igennem 3D grafik og augmented realty teknologi kan man få indblik i et fortids oplevelsesunivers, og få viden om naturen og historien. 

Appen kan bruges både ved Højmosen i Horreby Lyng, hvor man kan sammenligne med det landskab, man ser i dag. Appen kan også bruges hjemme fra, hvor man kan opleve højmosen i 360grader. 

Tilgængelig i App Store og Google Play.

Tidslommen

Appen Tidslommen giver adgang til en tidslomme, hvor middelalderen stadig er i gang. Gå på jagt efter spor ved Antvorskov Klosterruin i Slagelse og Fæstningstårnet i Korsør og bliv ledt igennem fortællinger fra en dramatisk periode i Danmarks historie. Se hvordan stederne har set ud i middelalderen, gå på jagt i landskabet efter virtuelle urter og våben og spil mini-spil, hvor du skal udruste en hær, bygge et tårn og tage stilling til krig og fred.

Tilgængelig i Google Play og App Store.

Hjemmesider mm.


Trollmap

Trollmap.com kan du deltage i skulpturskattejagt i det fri. I områder omkring Rødovre, Hvidovre, Vallensbæk, Ishøj, Albertslund og Høje Taastrup er der gemt seks kæmpe-træskulpturer, som man kan gå på jagt efter. Du vælger en rute under "Treasure Hunts". Du kan også bruge hjemmesiden til at finde placeringen på alle kæmpeskulpturerne verden over. 

Teknologiforståelsesapps til kreativ teknologibrug er apps, hvor man i udgangspunktet selv må ud og skabe noget. Det kan være små film, bøger, lydoptagelser mm.


iMovie

Rediger dine filmoptagelser med appen eller på din mac. Få overblik over dine optagelser, klip dem sammen til en film og læg både lyd, tekst og effekter ind over dine filmkreationer. 

Tilgængelig i App Store

Whiteboard Explain Everything

Online whiteboard app. App til interaktivt whiteboard til at skabe virtuelle samearbjeder mellem forskellige medier. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

Kamera

Brug kameraet på din mobiltelefon til at dokumentere, gemme og dele dine naturoplevelser og opdagelser. 

Book Creator

Skab din egen ebog. App til at lave interaktive ebøger ved brug af billeder, video, lyd, links og tegning. Kan bruges til at skabe egne fortællinger ved hjælp af ord og billeder. 

Tilgængelig i App Store

Film-X

Stopmotion app. Film-x er en app til at skabe stop-motion og animationsfilm for børn og unge.

Tilgængelig i App Store

Stop Animator

Stop Animator bruges til at lave små stop-motion videoer. Via et enkelt og let design kan man lyn hurtigt lave stop-motion eller tidsforskydende videoer. Det eneste man skal gøre er at trykke start, optage nogle billeder/video og tryk slut. Stop-motion videoen gemmes automatisk i kamerarullen. Appen er på dansk.

Tilgængelig i App Store. 

Filmcentralen

Filmcentralen - for de yngste er en app med samling af kortfilm til de 3-6 årige, samt interaktive filmværktøjer til samspil med børn og voksne.

Tilgængelig i App Store

Video

Optag og gem lyd og billeder med et videokamera eller din smartphone, så du kan dele dine naturoplevelser og optagelser med andre. 

Diktafon

Optag og genspil lyd med dikafonen. App til at optage lyd og genspille det efterfølgende. Optag og del naturlyde direkte fra telefonen. 

Værktøjsapps er den type apps, som bedst kan beskrives som mono-værktøjer. Det kan være forskellige måleredskaber, kompas mm.


Vibrometer: Seismograf

Vibrometer bruger telefonens sensorer til at måle vibrationer og jorskælv, som viser en reference som en seism detektor.

Tilgængelig i Google Play.

Smart Protractor

Uanset om du er interesseret i at måle stjerner eller bakketoppe, kan du med appen måle vinkeler på de ting du støder på i naturen. Appen indeholder flere funktioner til at måle vinkler og hældninger.

Appen er tilgælgelig i App Store og Google Play

Lydmåler: Sound Meter

Lydmåler er et værktøj, som bruger telefonens mikrofon til at måle støj volumen i decibel (dB) og viser en reference.

Tilgængelig i Google Play.

Magnifier & Microscope

Denne app omdanner din smartphone til et forstørrelsesglas og et mikroskop ved hjælp af kameraet i telefonen. Appen kan også bruges til mikro-kamera og fryse billeder, så de kan undersøges nærmere. 

Tilgængelig i Google Play

Light Meter

Light Meter er en simpel lysmåler til at måle lysmængder (lux, fc) ved at bruge lyssensoren fra din smartphone. 

Tilgængelig i Google Play

Compass Galaxy

Compass Galaxy er en kompas app, der virker ved hjælp af en magnetisk sensor. 

Tilgængelig i Google Play.

Abonnements- eller licensbaserede apps er apps, som ofte sælges til skoler og/eller kommuner for at tilbyde aktiviteter i skoledagene eller evaluering på undervisningen. Det kan for eksempel være i form af en indbygget quiz-funktion, som underviserne kan fylde indhold på.


Find2Learn

Digitalt orienteringsløb. App til digitalt orienteringsløb, som forener bevægelse og læring. Appen er GPS styret til rutevejledning, og det faglige indhold kan selv produceres. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

TravelTales

App til at hente gåture og ruter for det område du befinder dig i. 

Når turen er hentet, kan du gå til kortet og finde poster og stop undervejs. Appen bruger GPS til at følge din lokation og vise vej til den næste post. 

Tilgængelig i App Store og Google Play.

Loquiz

Skab dit eget spil til mobilen til dit næste arrangement. Kan bruges både indendøres og udendørs. Vælg den placering, hvor spillet skal foregå, og vælg selv om det skal være quiz, puslespil eller andre team-building opgaver.

Tilgændelig i App Store og Google Play

Mapop

Naturruter med poster.

App til digitalt at designe naturruter med poster, som man skal følge, finde og løse. Posterne kan bestå af alt fra billeder, video, tekst, quiz og meget mere. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

PlayingMondo

PlayingMondo er en virtuel legeplads med spil og sjove aktiviteter skabt af professionelle og amatører fra hele verden. Spillene kan være alt fra at fange farlige monstre, til quiz spil med flere deltagere. Man kan også selv skabe sine egne spil i appen, som andre deltagere kan få glæde af. 

Tilgængelig i App Store og Google Play.

Go Play Dot

Et fysisk mobilspil, hvor man fysisk skal bevæge sig rundt for at få spillebrikken til at flytte sig, for at fange de andre spillere og være med i legen. DOT (spillebrikken) bevæger sig i forhold til GPS-koordinaterne på telefonen. 

Tilgængelig i App Store og Google Play

Denne kategori er lidt anderledes, da den skal kunne rumme de teknologier, som måske kan bruges via telefoner, tablets eller computere, men som i højere grad end de øvrige kategorier er fysisk håndgribelige teknologier, som vi ser blive brugt af børn og unge udendørs.


Snake Scope

Snake Scope er et kamera, som kan bruges til at filme ned i fx slangehuller, så man kan opdage, hvad der gemmer sin under overfladen. Kameraret er placeret med et lys for enden af en lang bevægedygtig slange, som kan kobles til en computer eller en indbygget skærm.

Drone

Droner kan bruges til at flyve med, så man kan se naturen for oven. På dronen er placeret et kamera, som giver billeder af hvad man flyver over. 

GoPro

GoPros er aktionkameraer, der er velegnet til at indfange både dramatiske og actionfyldte øjeblikke, med høj opløsning og fiskeøjeperspektiv. GoPro kameraer er små og kan monteres på fx droner, biler, hjelme, cykler m.m. Disse kameraer egner sig også til det aktive menneske, og kan benyttes til at dokumentere både fredelige og vilde naturoplevelser.

Metaldetektor

Metaldetektorer bruges til at søge efter metaller i naturen. 

Flagermusdetektor

En flagermusdetektor transformerer flagremusenes højfrekvente lyde, så vi kan høre lydene. Den optager flagrermusenes skrig, hvorefter den nedsætter frekvensen af lyden og afspiller den i en form for langsom gengivelse, så vi kan høre den.

Datalogger

Dataloggere er et elektronisk redskab, som kan bruges til at lagre data som f.eks. temperatur, fugt, tryk, ilt m.m. Dataloggere er en selvstændig enhed, der kan læse elektriske signaler og lagre data til download og analyse på en computer. Denne teknologi kan anvendes i f.eks. undervisnings-sammenhænge, hvor dataloggeren kan indsamle data om f.eks. niveauet af fri ilt i luften.

EL Løbehjul

EL Løbehjul er tilgængelig til leje rundt om i de større byer i Danmark. Man lejer løbehjulet via en app og en kode, som står på det enkelte løbehjul, og derefter kan man bevæge sig ud i naturen.

Ifølge lovgivning skal man være 15 år (nogle har krav om 18 år) for at leje et løbehjul, have lys på og det må kun køre på cykelstierne. 

Navn på apps og ydereligere information og krav findes på de enkelte løbehjul.

Easi- Scope

Easi-Scope er et digtalt mikroskop som forstørrer op til 43 gange, og nu kan bruges sammen med en tablet eller iPad. Et digitalt mikroskop i hænderne på børnene gør dem naturligt nysgerrige på alt omkring dem. Et  digitalt medie, der fungerer rigtig godt indendørs, på legepladsen eller på en tur i skoven. Med et digitalt mikroskop i institutionen er der god anledning til at få talt med børnene om alverdens sjove ting, der i virkeligheden findes over det hele, men som man ikke rigtigt tænker over til dagligt. 

57696 / i29